Hoe werkt het digitale vignet en het digitale traject-tolticket?

Bij het digitale vignet wordt het kenteken van uw voertuig in het tolsysteem van de snelwegbeheerder geregistreerd. Het digitale vignet werkt dus uitsluitend voor uw kenteken. Boven de snelwegen en tolpoortjes zijn camera’s aangebracht die uw kenteken lezen en daarmee zien of voor een bepaalde periode een digitaal vignet geregistreerd staat. U hoeft dus geen sticker meer aan te brengen op de voorruit. Het digitale vignet werkt voor voertuigen uit alle landen. Hoe nauwkeurig dit werkt, kunt u hieronder lezen.

De trajecten met traject-tol bevinden zich op de A 9 Pyhrn autosnelweg, A 10 Tauern autosnelweg, A 11 Karawanken autosnelweg, A 13 Brenner autosnelweg en op de S 16 Arlberg snelweg.

Na het afronden van uw bestelling krijgt u binnen een paar seconden later een e-mail. In deze e-mail vindt u een bestelbevestiging als pdf-document. Deze bestelbevestiging hoeft u niet uit te printen en bij u te hebben. Het digitale vignet is ook zonder deze bestelbevestiging geldig. U hoeft geen bestelbevestiging te laten zien.

U hebt geen sticker voor de auto nodig (stickervignet) meer nodig! Dat is juist het geniale van dit systeem! Bij het digitale vignet wordt het kenteken van uw voertuig opgeslagen in het systeem van de snelwegbeheerder en vrijgeschakeld voor het gebruik van de autosnelweg. U hoeft geen sticker meer aan te brengen op de voorruit van de auto.

Bij het bestellen kiest u een datum uit vanaf wanneer het digitale vignet geldig moet zijn. Vanaf deze datum begint dan pas de geldigheidsperiode.

U kunt meteen na aankoop door Oostenrijk rijden! Een paar seconden na geslaagde betaling ontvangt u een e-mail met een bevestiging. Na ontvangst van deze bevestiging is uw digitale vignet geldig. Voorwaarde is dat u als startdatum de actuele datum hebt aangegeven. We wensen u een goede rit!

Voor in totaal vijf trajecten van de autosnelweg is sinds 15 december 2019 geen tol meer verschuldigd. Er hoeft dus geen vignet meer gekocht te worden. Hierbij gaat het om de volgende trajecten: A1 West-autosnelweg (grensovergang Walserberg tot afrit Salzburg-Noord) A12 Inntal-autosnelweg (grensovergang Kiefersfelden tot afrit Kufstein-Zuid) A14 (grensovergang Hörbranz tot afrit Hohenems) A7 (Mühlkreis-autosnelweg, nieuwe Donaubrug in Linz – nog in uitvoering) A26 (Westring Linz – nog in uitvoering)

Bij het digitale vignet wordt het kenteken van uw voertuig in het tolsysteem van de snelwegbeheerder geregistreerd. Het digitale vignet werkt dus uitsluitend voor uw kenteken. Boven de snelwegen en tolpoortjes zijn camera’s aangebracht die uw kenteken lezen en daarmee zien of voor een bepaalde periode een digitaal vignet geregistreerd staat of niet. U hoeft hiervoor geen sticker meer aan te brengen op de voorruit.

Wij bieden alle gangbare betaalwijzen aan. Op onze site kunt u veilig betalen met PayPal, Klarna (SOFORT-overboeking), factuur of met alle gangbare credit cards.

Ons systeem behandelt uw bestelling geheel automatisch. Zodra de betaling binnen is, duurt het maximaal één minuut voordat het digitale vignet wordt vrijgeschakeld. Uiteraard ontvangt u een e-mail met een bestelbevestiging. Wacht met rijden over de autosnelweg totdat u de e-mail met de bevestiging hebt ontvangen.

Wij zijn een onafhankelijke onderneming en geen distributiepartner van ASFINAG, in het bijzonder bestaat er geen distributieovereenkomst tussen Regit GmbH en ASFINAG. ASFINAG werd echter bij gerechtelijk bevel verplicht ons toe te staan digitale tolproducten met een geldigheidsbegindatum van minder dan 18 dagen na aankoop commercieel door te verkopen aan consumenten. Deze verplichting geldt sinds 15.02.2021 tot nader order. (Oberlandesgericht Wien als kartelrechtbank 01.02.2021, 28 Kt 4/20b, 28 Kt 5/20z; Hoge Raad als kartelrechtbank 12.10.2021, 16 Ok 1/21i).

De geldigheidsduur is verschillend: 10 dagen, 2 maanden of 1 jaar (tot 31-01 van het volgend jaar).

Of u een vignet hebt of niet wordt door de service- en controledienst steekproefsgewijs gecontroleerd. Daarnaast voeren camera's, die boven de snelwegen en tolpoortjes hangen, automatische controles uit. Ook zijn er nog 20 mobiele camera's – hun locatie wordt permanent gewisseld.

VIGNET EN GELDIGHEID

Geef eerst aan, welk vignet we voor u in het tolsysteem van de snelwegbeheerder moeten registreren. Er zijn vignetten met een geldigheidsduur van 10 dagen, 2 maanden of voor één jaar. Vervolgens geeft u aan, vanaf wanneer het vignet geldig moet zijn. U kunt de start van de geldigheid van het vignet vrij kiezen. U bepaalt of het vignet onmiddellijk of vanaf een willekeurige datum in de toekomst geldig moet zijn.

BETALEN EN RIJDEN MAAR!

Tijdens de laatste stap betaalt u online via Paypal, Klara (SOFORT-overboeking), factuur of credit card. Na betaling wordt de registratie van het kenteken van uw motorvoertuig bij de snelwegbeheerder binnen 3 minuten afgesloten. Een bevestiging van de geslaagde registratie ontvangt u als pdf per e-mail. Wanneer u ervoor gekozen hebt dat het digitale vignet onmiddellijk geldig moet zijn, dan kunt u ook direct na ontvangst van de bestelbevestiging over de tolwegen rijden. Goede reis!

VOERTUIG EN KENTEKEN

Kies dan of u een auto of een motorfiets hebt en in welk land uw voertuig is toegelaten. Nu verschijnen er twee velden die eruitzien als een kenteken. Hier typt u de letters en cijfers van uw kenteken in. Het twee keer intypen dient om typefouten te herkennen en te corrigeren.

HEBT U VRAGEN? SCHRIJF ONS.